Categorie archief: theedoek

Theedoek klaar

theedoek10

de theedoek is een merklap geworden

De theedoek is klaar. Alle vakjes gevuld, het adres van Hans en Evelyn erop, de namen van hun ouders en kinderen.
Nu nog inlijsten en het is een geschenk geworden.
Wil je een close-up zien, klik dan op de foto. Het duurt even, het is een grote afbeelding, maar alles is heel goed te zien.

theedoek11

Voordat de schaduwletters van het adres geborduurd waren had ik dezelfde letters massief geborduurd (met plusjes). Dit bleek zeer concurrerend te zijn met de tegeltjeswijsheid van de lap. Dit heb ik er dus maar weer uitgepeuterd.

De boerderij

boerderij en bakhuisje

de boerderij en het bakhuisje

Een beetje afwisseling in het borduren. Bij de Vlielandlap moet ik toch aardig nadenken hoe het verder moet. Bij de theedoek kost de uitvoering meer tijd dan het denkwerk.
In de theedoek de boerderij van Hans en Evelyn en het nieuwe, door Evelyn zelf gemetselde, bakhuisje.
De vorm van de boerderij en het bakhuisje heb ik in de theedoek geregen, daarna met rijgwerk gevuld. De ramen met wit, de vorm met een soort baksteen-geel. theedoek7

De spreuk is klaar

je hoort meer als je luistert

de spreuk is klaar

Bij Afke Wullink zag ik deze fantastische spreuk. Ik heb hem met andere spreuken bij Evelyn neergelegd, zij zag deze ook helemaal zitten.
Een mooi lettertje (Ravie, voor wie het weten wil) en de spreuk staat. De letters zijn in de tussenbaantjes met een lichtere kleur geborduurd. Met deze prachtige dagen heb ik heerlijk in de tuin gezeten en is het mooi opgeschoten.
Nu verzinnen hoe ik verder ga. Ik heb al een plan, de boerderij van Hans en Evelyn op de achtergrond. Half mei hebben we daar familiedag, dan maar eens wat foto’s maken. Het plan kan natuurlijk nog alle kanten op vallen.

detail

detail

Theedoek

theedoek

raster van de theedoek

Een theedoek borduren, het klinkt te suf voor woorden.
Naar een origineel idee van Marijtje Ceelen uit Handwerken zonder Grenzen 2/98.
De vakjes zullen worden ingevuld met een spreuk en verschillende zwartwerk patroontjes.