Theedoek klaar

theedoek10

de theedoek is een merklap geworden

De theedoek is klaar. Alle vakjes gevuld, het adres van Hans en Evelyn erop, de namen van hun ouders en kinderen.
Nu nog inlijsten en het is een geschenk geworden.
Wil je een close-up zien, klik dan op de foto. Het duurt even, het is een grote afbeelding, maar alles is heel goed te zien.

theedoek11

Voordat de schaduwletters van het adres geborduurd waren had ik dezelfde letters massief geborduurd (met plusjes). Dit bleek zeer concurrerend te zijn met de tegeltjeswijsheid van de lap. Dit heb ik er dus maar weer uitgepeuterd.

4 gedachten over “Theedoek klaar

 1. Saskia

  Jouw theedoek is heel bijzonder! De boerderij, de letters die zich niet aan grenzen houden en de kleuren. Helemaal TOP!
  Ik kreeg je blogadres van Renette (redactie tijdschrift Merkwaardig).
  Op de website van Merkwaardig staat een lijst van weblogs van leden.
  Ik heb je erbij gezet: http://www.merklap.nl/weblogs.html
  Sta je er liever niet bij, laat me het weten. Dan haal ik je er weer uit.
  Groetjes, Saskia (ledenadministratie en webmaster van Merkwaardig)

  1. liesbos@home.nl Bericht auteur

   Hallo Saskia,
   Zeker voor mij, ik voel me toch wat een beginner in het borduren, een echte opsteker om van jou een compliment te krijgen.
   Lies

 2. Jo Wiggers

  Dag

  Het is echt een pronkstuk geworden. Wat een fantastisch idee om de contouren van het huis erin te borduren. Schaduwletters erg mooi. De namen en het geboortejaar erbij, leuke vondst. Goed over nagedacht. Heb zelf ook een theedoek gemaakt, maar heel anders.

  Brouwershuusken.nl

  1. liesbos@home.nl Bericht auteur

   Hallo Jo,
   Dank voor je compliment.
   Op je website en blog mis ik dan – bij jouw theedoek – een afbeelding.
   De inspiratie voor de theedoek kreeg ik door de beginnerscursus merklap borduren. Daar werd eigenlijk wel duidelijk, dat een echte merklap toch minimaal gegevens van de eigenaren moet bevatten. Aangezien mijn zus met haar man in een oude boerderij woont, is een merklap echt op z’n plaats.
   Die schaduwletters heb ik eigenlijk voor de Vlieland-lap verzonnen, maar kwamen in de theedoek ook erg goed van pas. Ze zijn heel subtiel en toch goed leesbaar.

Reacties plaatsen niet mogelijk.